Oletusnäkymä
  • 23 Sep 2021
  • 1 Minute to read
  • Contributors
  • Dark
  • PDF

Oletusnäkymä

• Dark
  • PDF

Mikä on oletusnäkymä?

Oletusnäkymässä määritellään näkymä, joka tulee käyttäjille ensimmäisenä näkyville, kun käyttäjä avaa Tulostaulut-moduulin. Oletusnäkymän tarkoitus on näyttää se kaikista tärkein ja useimmin tarkasteltava tieto nopeasti ilman ylimääräisiä klikkauksia.

Oletusnäkymien tasot

Oletusnäkymiä voi asettaa kolmelle tasolle:

Henkilötaso

Jokaiselle käyttäjälle voidaan asettaa oma henkilökohtainen oletusnäkymä.

Tiimitaso

Tiimitason oletusnäkymä voidaan asettaa jokaiselle yrityksen toiminnolle. Esim. myyntitiimin jäsenillä voi olla oma oletusnäkymä ja johtoryhmällä omansa.

Yritystaso

Yritystason oletusnäkymä näkyy kaikille yrityksen käyttäjille.

Mitä oletusnäkymää käytetään, jos niitä on asetettu useammalle tasolle?

Käytössä on aina tarkin taso. Esim. Yrityksen käytössä on yritystason, tiimitason ja henkilötason oletusnäkymät. Kun käyttäjä kirjautuu palveluun, hän näkee henkilötason näkymän, koska se on tarkin. Järjestys on siis yritystaso > tiimitaso > henkilötaso.

Oletusnäkymien hallinnointi

Oletusnäkymiä voi hallinnoida Oletusnäkymä-osiossa, johon käyttäjä viedään automaattisesti ensimmäisenä hänen siirryttyä Tulostaulut-moduuliin. Tämän osion oikeasta ylänurkasta löytyy "Hallitse oletusnäkymiä"-painike:

Omaa henkilötason oletusnäkymää voi muokata jokainen käyttäjä itse. Yritystason ja tiimitason sivuja voivat muokata admin-oikeuksilla varustetut käyttäjät. Adminit voivat myös muokata, poistaa ja asettaa muiden käyttäjien oletusnäkymiä Oletusnäkymien hallinnointi -sivulla.