Ulkopuolinen sisältö tulostauluilla
  • 13 Jan 2022
  • 1 Minute to read
  • Contributors
  • Dark
  • PDF

Ulkopuolinen sisältö tulostauluilla

• Dark
  • PDF

Article Summary

Myös tulostauluille voi upottaa palvelun ulkopuolista sisältöä samaan tapaan, kuin työpajoissa. Ulkopuolisella sisällöllä voi kätevästi täydentää sekä monipuolistaa päätöksenteon tukena käytettävää dataa. Mikä parasta, tämä kaikki onnistuu ilman erillisen rajapinnan muodostamista toiseen palveluun, mikä puolestaan mahdollistaa kustannustehokkaan tietojen yhdistämisen yhteen paikkaan. Lisäksi upotetussa ulkopuolisessa sisällössä säilyy usein muista palveluista tutut erikoisominaisuudet, kuten esimerkiksi datan uudelleenjärjestely, aktivoitavat suodattimet tai porautuminen, joten niiden käyttö onnistuu aivan yhtä monipuolisesti kuin alkuperäisessä palvelussa.

Upotettava ulkopuolinen sisältö voi olla lähes mitä vain: verkkosivuja, raporttikokonaisuuksia muista palveluista, laskentataulukoita Google Sheetsistä tai esityksiä Google Slidesta. Ainoa ehto onnistuneelle upotukselle on, että ulkopuolinen sisältö on saatavilla URL-osoitteen kautta eikä sen käyttö vaadi erillistä kirjautumista.

Ulkopuolista sisältöä on mahdollista upottaa esim. seuraavista tietolähteistä:

• Google Sheets
  • Google Slides
  • Google Docs
  • Google Data Studio
  • Pipedrive
  • Power BI
  • Verkkosivut
Huom.

Useat palvelut tarjoavat tällaista nk. "public link"-toimintoa osana palvelupakettiaan, mutta joissain tapauksissa ne saattavat olla käytettävissä ainoastaan lisämaksusta tai vaatia laajemman paketin ostamista.

Google Data Studio

Googlen Data Studiossa muodostetuista raporteista voi muodostaa URL:n valitsemalla "Jaa"-valikosta "Upota raportti":

Aukeavassa ikkunassa valitaan vaihtoehto "Upotettava URL-osoite", jolloin muodostettava URL sallii raportin normaalin käytön myös 4stractionissa:

Kun upotettava URL-osoite on muodostettu Data Studiossa ja kopioitu leikepöydälle, se lisätään 4stractionissa ulkopuolista sisältöä näyttävän kaavion yleisiin asetuksiin:

Tämän jälkeen haluttu raportti on upotettu onnistuneesti 4stractioniin. Upotetulla raportilla on käytössä Data Studiosta tutut ominaisuudet, kuten esimerkiksi aktivoitavat suodattimet, päivämäärärajaukset sekä datan järjestely otsikkoa klikkaamalla.

Pipedrive

Pipedriven raporttinäkymiä voi upottaa 4stractioniin muodostamalla niistä julkisia linkkejä (engl. "public link"). Tämä tapahtuu raporttinäkymän oikean yläkulman painikkeesta:

publick link insights_PD.png

(Lähde: support.pipedrive.com)

Kun julkinen linkki on muodostettu, niin se lisätään 4stractionissa ulkopuolista sisältöä näyttävän kaavion yleisiin asetuksiin:

Power BI

4stractioniin voidaan upottaa sisältöä myös Power BI:sta. Tämä vaatii kuitenkin erillisen yhteyden muodostamista palveluun, mistä johtuen Power BI on lisätty omaksi kaaviotyypikseen tulostauluissa.

Tarkemmat ohjeet Power BI:n kytkentään löytyvät toisesta artikkelista PowerBI.

Verkkosivut

Ulkopuolisella sisällöllä voi upottaa myös useimpia verkkosivuja palveluun. Tämä mahdollistaa esimerkiksi verkkosivuilla olevan timanttisen kaavion, strategiakuvauksen tai asiakastyytyväisyyden live-seurannan upottamisen 4stractioniin, jotka eivät muuten olisi lisättävissä palveluun.

Huom.

Upotettua verkkosivua voi selata normaalilla tavalla 4stractionissakin, mutta ideaali käyttötapa upotukselle on tietenkin kohdennettu sisällön tuonti osaksi muuta materiaalia.