OneDrive ja SharePoint
  • Updated on 28 Feb 2020
  • 1 minute to read
  • Contributors
  • Print
  • Share
  • Dark
    Light

OneDrive ja SharePoint

• Print
  • Share
  • Dark
    Light

Palveluun voidaan kytkeä Excel-tiedostoja joko staattisina tiedostoina tai OneDrive/SharePoint -tiedostoina. Allaoleva ohje käsittelee pääasiassa OneDrive/SharePoint kytkentää. Staattisten tiedostojen käsittely tapahtuu tiedostoja tallentamalla ja siirtämällä takaisin. Muut kenttien määritystä koskevat säännöt ovat samat kaikille taulukkotyypeille

1. OneDrive/SharePoint kytkennässä on useampia vaihtoehtoja:

1. Valtuutus tehdään tiedostokohtaisesti 4straction-palvelutilille "service-account@4straction.onmicrosoft.com". Tällöin valtuutus luodaan tiedostokohtaisesti ja palveluun syötetään jaettavan tiedoston tunniste ja jonka kautta 4straction-palvelu pääsee tiedostoon
  2. Valtuutus tehdään valtuuttamalla OneDrive/SharePoint käyttäjän valtuuksin sovellustasolla. Tällöin valtuutus tehdään Microsoftin palvelussa kirjautuneen käyttäjän toimesta. Tässä on mahdollisuus ensin luoda käyttäjä jolla on pienet valtuudet, ja sallia pääsy haluttuihin tiedostihin tätä kautta. Tai jakaa tiedostoa SharePoint/OneDrive hakemistojen sisällä tälle käyttäjälle tarpeen mukaan

2. Tiedostokohtainen jako

Suositeltavin tapa jakaa tiedosto on palvelutilin kautta. Tällöin valtuutusta ei palvelussa tarvitse tehdä, vaan se tehdään OneDrive tai SharePoint tiedostohallinnassa samalla tavalla kuin jaettaisiin yksittäisiä tiedostoja palvelun ulkopuolisille henkilöille.

Seuraavassa on kuvattu liittymät joissa SharePointin puolella luodaan valtuutus yksittäisestä tiedostosta vastaanottajalle. Lisäohjeita löytyy myös Microsoftin ohjeesta:

https://support.office.com/fi-fi/article/sharepoint-tiedostojen-tai-kansioiden-jakaminen-1fe37332-0f9a-4719-970e-d2578da4941c

Tiedostossa tulee valita kohde, että kyseessä on organisaation ulkopuolinen käyttäjä ja tämän jälkeen valittava sähköpostiosoitteeksi:

service-account@4straction.onmicrosoft.com

Tämän jälkeen palveluun voidaan syöttää linkki jolla palvelu tunnistaa kyseisen tiedoston, tai 4stractionin tekninen tuki voi kytkeä tiedoston.

3. OneDrive/SharePoint valtuutus

Tiedostojen valtuuttaminen tapahtuu Tiedonhallinta -> Taulukot -osiossa

Vaihe 1: Lisää uusi Excel taulukko:

Vaihe 2: Syötä kytkettävän OneDrive-tiedoston osoite

Tässä kohtaa tulee selvittää osoite/tunniste kytkettävään tiedostoon. Tunnisteen näkee tiedoston verkkoselailutilasta, johon pääsee kirjautumalla OneDriven verkkoversioon, tai esim. työasemalla olevasta OneDrive menusta "View Online"

Tavoitteena on saada koko osoite verkko-osoitteesta joka alkaa onedrive.live.com. Tämä tieto syötetään 4stractionin osoitekenttään, jotta palvelu löytää tiedoston tunnisteen

Vaihe 3: Valtuutuksen tekeminen

Tämän jälkeen palvelu ohjaa kirjautumaan Microsoftin palveluun, jossa tulee syöttää tunnus jolla on pääsy kyseiseen tiedostoon (Microsoft AD tili). Onnistuneen kirjautumisen jälkeen palvelu ohjaa takaisin taulukon määrityssuunnittelijaan jossa voi tehdä tuontisäännöt

Tuontisääntöjen hallinta on kaikille taulukoille sama